Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα τσαγιού με σταφύλια και καρύδια

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή για μπισκότα τσαγιού με σταφύλια και καρύδια. Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας με τον μοναδικό συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Συστατικά

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας με τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτήν τη συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι

Αυγό
1

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Σταφύλια χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι

Καρύδια
1/2 φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα τσαγιού, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ταψί
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Σχάρα ψύξης
  • Μαχαίρι ή επεξεργαστής τροφίμων (για τεμαχισμό καρυδιών)
  • Πανίδα κοπής
  • Μπολ για μούλιασμα σταφυλιών (προαιρετικό)

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης.
  2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρεμάστε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  3. Προσθέστε το εκχύλισμα αυγού και βανίλιας στο μπολ και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  6. Εάν θέλετε, μουλιάστε τα σταφύλια σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα.
  7. Διπλώστε απαλά τα σταφύλια και τα ψιλοκομμένα καρύδια στη ζύμη για μπισκότα, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα.
  8. Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας ή μια μεζούρα για μπισκότα για να απλώσετε τη ζύμη στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ κάθε μπισκότου.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων.
  10. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Τώρα, τα μπισκότα τσαγιού με σταφύλια και καρύδια είναι έτοιμα για απόλαυση!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα τσαγιού είναι περίπου 25 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, την προετοιμασία της ζύμης και το μοίρασμα της στο ταψί. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 12-15 λεπτά, επομένως μπορείτε να περιμένετε να έχετε φρεσκοψημένα μπισκότα έτοιμα για γεύση σε περίπου 40 λεπτά συνολικά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, εδώ είναι μερικές υποκαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να κάνετε για να απολαύσετε αυτά τα νόστιμα μπισκότα τσαγιού:

  • Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Αντί να χρησιμοποιήσετε αυγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυγό λιναρόσπορου ή chia. Για να φτιάξετε ένα, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένους σπόρους λιναρόσπορου ή σπόρους chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα κομματάκια σοκολάτας που θα επιλέξετε είναι χωρίς γαλακτοκομικά και κατάλληλα για vegans.

Με αυτές τις απλές εναλλαγές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια vegan εκδοχή των Tea Cookies με σταφύλια και καρύδια που είναι εξίσου νόστιμη!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικές συμβουλές και κόλπα για να διασφαλίσετε ότι τα μπισκότα τσαγιού σας με σταφύλια και καρύδια είναι απολύτως τέλεια:

  • Μαλάκωμα των σταφυλιών: Το μούλιασμα των σταφυλιών σε ζεστό νερό πριν τα προσθέσετε στη ζύμη, βοηθά να μαλακώσουν ελαφρώς η υφή τους. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μπορεί να βελτιώσει τη συνολική διατροφική εμπειρία.

  • Κόβοντας τα καρύδια: Για ένα υπέροχο τραγανό σε κάθε μπουκιά, ψιλοκόψτε τα καρύδια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή βάλτε τα μερικές φορές σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσέξτε να μην υπερ-επεξεργάζεστε, καθώς θέλετε μικρά, διακριτά κομμάτια αντί για λεπτή σκόνη.

  • Τοποποίηση της ζύμης: Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας ή μια μεζούρα για μπισκότα για να απλώσετε τη ζύμη στο ταψί. Αυτό εξασφαλίζει μπισκότα ομοιόμορφου μεγέθους και τα βοηθά να ψήνονται ομοιόμορφα.

  • Μην γεμίζετε υπερβολικά το ταψί: Αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο για να απλωθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αυτό θα τους αποτρέψει από το να κολλήσουν μεταξύ τους και θα εξασφαλίσει ότι θα ψηθούν στην τελειότητα.

  • Κρυώστε εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα ψύξης πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της τραγανής υφής τους.

Τώρα που έχετε αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας, ήρθε η ώρα να φορέσετε το καπέλο του σεφ σας και να ξεκινήσετε το ψήσιμο!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας που περιγράφει τις κατά προσέγγιση διατροφικές αξίες ανά μερίδα (μέγεθος μερίδας: 1 μπισκότο):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
7g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
13g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
6g

Πρωτεΐνη
2g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται να σερβίρετε αυτά τα μπισκότα τσαγιού με σταφύλια και καρύδια, η απλότητα είναι το κλειδί. Τοποθετήστε τα σε μια όμορφη πιατέλα ή τοποθετήστε τα σε κομψά γυάλινα βάζα για μια γοητευτική παρουσίαση.

Αυτά τα μπισκότα συνδυάζονται υπέροχα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τις λεπτές γεύσεις τους. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε μαζί με μια φρουτοσαλάτα ή μια πιατέλα τυριών για μια απολαυστική ισορροπία γλυκού και αλμυρού.

Εναλλακτικά, αν ψάχνετε για μια πιο απολαυστική επιλογή, σερβίρετε αυτά τα μπισκότα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί. Η αντίθεση ανάμεσα στα ζεστά, βουτυράτα μπισκότα και το κρύο, κρεμώδες συνοδευτικό είναι απλά θεϊκή!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα τσαγιού με σταφύλια και καρύδια φρέσκα και νόστιμα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  • Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχουν κρυώσει εντελώς πριν τα τοποθετήσετε στο δοχείο για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρασίας.
  • Αυτά τα cookies θα παραμείνουν φρέσκα για έως και μία εβδομάδα. Ωστόσο, απολαμβάνετε καλύτερα τις πρώτες μέρες για βέλτιστη γεύση και υφή.

Να θυμάστε ότι τα υπέροχα μπισκότα αξίζουν εξαιρετικές συνθήκες αποθήκευσης, επομένως κρατήστε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και αποφύγετε την έκθεση τους σε ακραίες θερμοκρασίες ή υγρασία.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εκτιμήσουμε τα οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα μπισκότα τσαγιού με σταφύλια και καρύδια:

  1. Σταφύλια: Τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και K και διάφορα μέταλλα. Προάγουν την υγεία της καρδιάς, βοηθούν την πέψη και υποστηρίζουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

  2. Καρύδια: Γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα καρύδια προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και μπορεί ακόμη και να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς.

Ενώ αυτά τα μπισκότα πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βούτυρο και ζάχαρη, η συμπερίληψη σταφυλιών και καρυδιών προσθέτει μια θρεπτική πινελιά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσαν αυτά τα μπισκότα τσαγιού με σταφύλια και καρύδια, μπορείτε επίσης να απολαύσετε παρόμοιες συνταγές:

  1. Al

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button