Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τηγανίτες με κεράσι στο φούρνο

Συνταγή για τηγανίτες με κεράσι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό αφράτων τηγανιτών και ζουμερών κερασιών με αυτή τη συνταγή για τηγανίτες με κεράσι. Είναι μια ανατροπή στην κλασική προετοιμασία τηγανίτας που θα απογειώσει την εμπειρία του πρωινού ή του brunch. Οι τηγανίτες ψήνονται στην τελειότητα, με αποτέλεσμα ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απαλό, μαξιλαροειδές εσωτερικό. Κάθε μπουκιά ξεσπάει από τη γλύκα των κερασιών, δημιουργώντας μια συμφωνία γεύσεων στο στόμα σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Για το κουρκούτι για τηγανίτες:
Για το Cherry Topping:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ¼ φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι νερό

1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή για τηγανίτες με κεράσι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης (2)
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψί (9×13 ίντσες)
– Φούρνος
– Σπάτουλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Ρίχνουμε σταδιακά τα υγρά υλικά στα στεγνά ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να μην μείνουν σβώλοι.
5. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο για να μην κολλήσει.
6. Ρίξτε τη ζύμη για τηγανίτες στο λαδωμένο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι και τα μισά, τη ζάχαρη, το άμυλο αραβοσίτου, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να επικαλυφθούν τα κεράσια με το μείγμα.
8. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα κεράσι πάνω από το κουρκούτι για τηγανίτες στο ταψί.
9. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες και τα κεράσια να αφρατέψουν.
10. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
11. Κόψτε τις ψημένες τηγανίτες κεράσι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σερβιρίσματος.
12. Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές και απολαύστε τον απολαυστικό συνδυασμό από αφράτες τηγανίτες και ζουμερά κεράσια.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τηγανίτες με κεράσι είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, την προετοιμασία του χυλού για τηγανίτες και τη συναρμολόγηση της επικάλυψης κερασιού. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι περίπου 25-30 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας να είναι περίπου 45-50 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε να κάνετε μερικές υποκαταστάσεις συστατικών για να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή. Αντικαταστήστε το γαλακτοκομικό γάλα με το φυτικό γάλα που προτιμάτε, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας. Αντικαταστήστε το μεγάλο αυγό με ένα εναλλακτικό αυγό με λιναρόσπορο ή σπόρους chia. Αντί για λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιήστε λιωμένο λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι. Αυτές οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια vegan εκδοχή του Baked Cherry Pancakes διατηρώντας παράλληλα τις λαχταριστές γεύσεις του.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το κουρκούτι της τηγανίτας έχει αναμειχθεί καλά για να επιτύχετε μια ομαλή συνοχή.
– Λαδώνουμε καλά το ταψί για να μην κολλήσουν οι τηγανίτες.
– Μοιράστε την επικάλυψη κερασιού ομοιόμορφα πάνω από το κουρκούτι για τηγανίτες για να βεβαιωθείτε ότι κάθε μπουκιά γεμίζει με γεύση.
– Παρακολουθήστε προσεκτικά το χρόνο ψησίματος για να αποφύγετε το παραβράσιμο ή το μη ψήσιμο των τηγανιτών.
– Αφήστε τις ψημένες τηγανίτες κεράσι να κρυώσουν λίγο πριν τις κόψετε σε φέτες και τις σερβίρετε για να εξασφαλίσετε ευκολότερο χειρισμό και βέλτιστη απόλαυση.
– Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές για την καλύτερη υφή και γεύση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα τηγανίτες με κεράσι:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
5 g

Παχιά
8g

Υδατάνθρακες
40 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
16g

Ασβέστιο
120 mg

Σίδερο
2 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και τα μεγέθη σερβιρίσματος.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση των Baked Cherry Pancakes σας, μπορείτε να τα γαρνίρετε με ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή λίγο σιρόπι σφενδάμου. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε με μια κούκλα σαντιγί ή πασπαλίστε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια. Αυτές οι προσθήκες όχι μόνο προσθέτουν οπτική γοητεία, αλλά συμπληρώνουν και τις γεύσεις των τηγανιτών και των κερασιών.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε τα Baked Cherry Pancakes με μια πλευρά φρέσκιας φρουτοσαλάτας ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η φρεσκάδα των φρούτων ή η κρεμώδης υφή του παγωτού θα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση με τις ζεστές τηγανίτες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περίσσεψε Τηγανίτες με κεράσι, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνουν φρέσκα έως και 2-3 ημέρες. Όταν είναι έτοιμα να τα απολαύσετε, απλά τα ξαναζεστάνουμε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταψύξετε τις τηγανίτες για μεγαλύτερη αποθήκευση. Τοποθετήστε τα σε μια σακούλα ή δοχείο που μπορεί να καταψυχθεί και φυλάξτε τα για έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε όλη τη νύχτα στο ψυγείο πριν το ξαναζεστάνετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Baked Cherry Pancakes περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, ιδιαίτερα σε βιταμίνη C και κάλιο. Αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στη συνολική υποστήριξη του ανοσοποιητικού και προάγουν την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, τα κεράσια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου.

Η χρήση αλευριού για όλες τις χρήσεις ολικής αλέσεως παρέχει διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών. Τα αυγά προσφέρουν πρωτεΐνες και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέτρο είναι το κλειδί, καθώς αυτή η συνταγή περιέχει επίσης ζάχαρη και λίπος. Απολαύστε αυτές τις νόστιμες τηγανίτες ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το Baked Cherry Pancakes, μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

  • Τηγανίτες Ricotta με λεμόνι βατόμουρου: Ένα αφράτο κουρκούτι για τηγανίτες εμποτισμένο με ξύσμα λεμονιού και γεμάτο με ζουμερά βατόμουρα, που σερβίρεται με μια κούκλα κρεμώδες τυρί ρικότα.
  • Τηγανίτες με κανέλα με μήλο: Τηγανίτες καρυκευμένες με κανέλα και γεμάτες με κομμάτια γλυκών μήλων, σερβίρονται με λίγο ζεστό σιρόπι σφενδάμου.
  • Τηγανίτες με ξηρούς καρπούς με μπανάνα: Υγρές τηγανίτες με ώριμες μπανάνες και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, από πάνω πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο μέλι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Baked Cherry Pancakes αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στις παραδοσιακές συνταγές και η ικανότητά τους να αναμειγνύουν γεύσεις ενέπνευσαν τη δημιουργία αυτής της απολαυστικής ανατροπής σε κλασικές τηγανίτες. Αντλώντας από την τεχνογνωσία τους, συνδυάσαμε την απλότητα της προετοιμασίας της τηγανίτας με τη ζωντανή γλυκύτητα των κερασιών για να δημιουργήσουμε ένα πιάτο που είναι τόσο ελκυστικό οπτικά όσο και γεμάτο γεύση.

Συνεχίστε λοιπόν και διοχετεύστε την εσωτερική σας γαστρονομική δημιουργικότητα εμπνευσμένη από αυτούς τους καταπληκτικούς σεφ και απολαύστε τη νοστιμιά των τηγανιτών ψημένου κερασιού στην άνεση της κουζίνας σας!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button