Εύκολες συνταγές

Συνταγή τραγανής βρώμης και ξηρών καρπών

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η τραγανή συνταγή βρώμης και ξηρών καρπών είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός υγιεινών συστατικών που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια όλη την ημέρα. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός τραγανής βρώμης, ανάμεικτων ξηρών καρπών, γλυκού μελιού και αρωματικών μπαχαρικών. Η συνταγή είναι εύκολο να γίνει και παρέχει ένα θρεπτικό ξεκίνημα για το πρωί σας ή ένα νόστιμο σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικό
Ποσότητα

Βρώμη
2 φλιτζάνια

Μικτά καρύδια (αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους)
1 φλιτζάνι

Μέλι
1/4 φλιτζάνι

Λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας

Κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Ταψί
– Μεζούρες και κουτάλια
– Σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι και το λάδι καρύδας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν καλά.
4. Ρίξτε το λιωμένο μείγμα μελιού και λαδιού καρύδας πάνω από το μείγμα βρώμης και ξηρών καρπών. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα.
5. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, κάνοντας μια ομοιόμορφη στρώση.
6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Ανακατεύουμε μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
7. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω στο ταψί. Η γκρανόλα θα γίνει τραγανή καθώς κρυώνει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή για τραγανή βρώμη και ξηρούς καρπούς είναι περίπου 10 λεπτά και ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 15-20 λεπτά. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη σπιτική γκρανόλα σε μόλις μισή ώρα!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Εάν ακολουθείτε μια vegan διατροφή, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές εναλλαγές συστατικών για αυτήν τη συνταγή. Αντί για μέλι, χρησιμοποιήστε σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης ως γλυκαντικό. Αντικαταστήστε το βούτυρο με μαργαρίνη ή λάδι καρύδας φιλική προς τους vegan. Κάνοντας αυτές τις αντικαταστάσεις, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή για να ταιριάζει στις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να πετύχετε την τέλεια τραγανή γεύση και γεύση για τη συνταγή σας για τραγανή βρώμη και ξηρούς καρπούς, ακολουθούν μερικές συμβουλές:
– Φροντίστε να ανακατέψετε καλά τα υλικά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή των γεύσεων.
– Χρησιμοποιήστε παλιομοδίτικη τυλιγμένη βρώμη για πιο νόστιμη υφή, αλλά η γρήγορη βρώμη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αν είναι αυτό που έχετε στη διάθεσή σας.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα, όπως κράνμπερι ή σταφίδες για μια επιπλέον γλυκύτητα.
– Προσέχετε τη γκρανόλα όσο ψήνεται, καθώς μπορεί γρήγορα από χρυσοκάστανο να καεί. Αν το ανακατέψετε μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα έχετε ένα ομοιόμορφο χρώμα.
– Αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει εντελώς πριν τη σπάσετε σε δέσμες. Αυτό θα εξασφαλίσει μια καθαρή υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
7g

Παχιά
15 g

Υδατάνθρακες
24 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη6g

Ασβέστιο
2%

Σίδερο
8%

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτή τη συνταγή με τραγανή βρώμη και ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ με γάλα ή γιαούρτι της επιλογής σας για ένα υγιεινό πρωινό. Μπορείτε επίσης να το απολαύσετε ως επικάλυψη για μπολ smoothie ή ως τραγανή προσθήκη στο αγαπημένο σας επιδόρπιο. Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, μπορείτε να πασπαλίσετε μερικά φρέσκα μούρα ή κομμένες μπανάνες πάνω από τη γκρανόλα. Επιπλέον, μπορείτε να το σερβίρετε με μια πλευρά φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού ή ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ για μια ολοκληρωμένη εμπειρία πρωινού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε το Crunchy Oat and Nut granola σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνει φρέσκο ​​και τραγανό για έως και δύο εβδομάδες. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο, κάτι που θα παρατείνει τη φρεσκάδα του για περίπου ένα μήνα. Αποφύγετε την έκθεση στην υγρασία ή το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να επηρεάσει την υφή και τη γεύση της γκρανόλας.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Crunchy Oat and Nut προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:
– Η βρώμη είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.
– Οι μικτοί ξηροί καρποί παρέχουν υγιή λίπη, πρωτεΐνες και βασικά μέταλλα όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο, υποστηρίζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνοντας τη φλεγμονή.
– Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Είναι επίσης ένα φυσικό γλυκαντικό που παρέχει ενέργεια χωρίς να προκαλεί αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
– Το λάδι καρύδας είναι μια πηγή τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας (MCTs) που μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό και να προάγουν την απώλεια βάρους.
– Η κανέλα έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με τραγανή βρώμη και ξηρούς καρπούς, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– “Maple Pecan Granola”: Μια γλυκιά και ξηρή γεύση στη γκρανόλα με την πλούσια γεύση του σιροπιού σφενδάμου και των τραγανών πεκάν.
– «Σοκολατένια αμύγδαλο γκρανόλα»: Αφεθείτε σε μια σοκολατένια απόλαυση με αυτή τη γκρανόλα που συνδυάζει σκόνη κακάο, αμύγδαλα και μια νότα γλυκύτητας.
– «Καρύδας καρύδας Granola Bars»: Αυτές οι σπιτικές μπάρες granola είναι γεμάτες με καρύδα και κάσιους για ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ εν κινήσει.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson, οι οποίοι έχουν επιδείξει την ευελιξία της βρώμης, των ξηρών καρπών και του μελιού στις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Η χρήση αυτών των συστατικών σε διάφορα πιάτα, συμπεριλαμβανομένων των γκρανόλας και των ενεργειακών μπάρες, έχει επηρεάσει την ανάπτυξη αυτής της συνταγής τραγανής βρώμης και ξηρών καρπών. Συνδυάζοντας τις τεχνικές τους και προσθέτοντας μερικές προσωπικές πινελιές, δημιουργήσαμε μια απολαυστική συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button